27 януари 2017 | Актуално

Виктор Лилов се кандидатира за председател на ПП ДЕОС

 

София, 27.01.2017

Членът на на Надзорния съвет на ПП „ДЕОС“ Виктор Лилов се кандидатира за председател на партията.

„Смятам че всеки от нас, включително и аз, носим огромна отговорност и трябва да сме на висотата на очакванията, както на нашите привърженици, така и на обществото, за адекватност – като излъчваме ясни послания и действия в отговор на предизвикателствата, пред които сме изправени“, написа Виктор в публичния си политически фейсбук профил.

Лилов се кандидатира за позицията след като преди няколко седмици досегашният председател на ДЕОС Емил А. Георгиев, както и целият Управителен съвет на партията подадоха оставка.

Виктор Лилов, който беше кандидат на ДЕОС за кмет на София на местите избори през 2015 г., обяви, че е подготвил поредица от цели, мерки и задачи, които ще помогнат на ДЕОС да продължи напред и да се утвърди като либералната партия на България.

На първо място сред тях той посочи „Успешно и ефективно създаване и включване в обща продемократична и антикорупционна коалиция с цел осигуряване на политическо представителство на нашата общност.“

Едновремнно с това в партията бе лансирана идеята за „Рестарт на ДЕОС“ – нова политика, която да обнови партията, да й помогне да се раздели с миналото и да започне начисто своята работа оттук-нататък.

Общото присъствено събрание на ДЕОС, което ще избере нов председател и ръководство, ще се състои на 28 януари, събота в София на адрес ул. „Уилям Гладстон“ №8, Зала G8 от 13:00 часа.

Виктор Лилов е първият български политик, който открито обяви хомосексуалността си. Той бе и един от избраните за „Човек на годината“ от БХК през 2015 г. Преди това бе член на Гражданския съвет на Реформаторския блок и кандидат за евродепутат, но, разочарован от политиката на РБ, напусна веднага след изборите през 2014 г. и се присъедини към ДЕОС.

Share