29 януари 2017 | Актуално

Виктор Лилов е новият председател на ПП ДЕОС

Виктор Лилов беше избран за нов председател на ПП ДЕОС. Това стана на присъственото Общо събрание на партията, което се проведе на 28.01.2017 г. На събранието беше изменен и допълнен уставът на организацията, както и беше избрано ново ръководство. Лилов беше единствената предварителна номинация за поста председател. Той се ангажира с отстояването на основните приоритети на ДЕОС – образование, съдебна реформа и устойчиво развитие.

Новият председател на ДЕОС е професионално ангажиран в културните индустрии като издател и музикален продуцент. Той е по-известен обаче с обществената си дейност – бил е член на Гражданския съвет на Реформаторския блок (РБ) и кандидат за евродепутат от РБ, но напусна блока поради несъгласие с влизането му в управляващата коалиция.

Лилов стана член на Надзорния съвет на ПП ДЕОС след учредяването на партията и бързо се превърна в едно от популярните ѝ лица. Стана известен с либералните си политически възгледи, както и с кандидатурата си за кмет на гр. София, издигната от ПП ДЕОС.

През 2015 година заради смелостта да се изправи открито срещу стигмата и обществените предразсъдъци като граждански активист беше номиниран и става един от двамата подгласници в отличията „Човек на годината“.

На Общото събрание за членове на Управителния съвет (освен председателя) бяха избрани: Антон Стаменов, Жюстин Томс (досега мениджър на успеха в ДЕОС), Марин-Асен Коджаиванов, Михаил-Ернесто Михайлов. В Надзорния съвет, който се състои не само от членове на партията, влязоха Адриан Илиев, Димитър Карагегов, Катина Пенева (досега член на УС), Мариела Пенчева, Светла Енчева. За организационен секретар беше избрана Петя Гуринова.

Събранието изрази подкрепата си за общи действия с други политически сили, споделящи приоритетите на организацията – образование, устойчиво развитие и съдебна реформа.

ПП ДЕОС призова всички свои привърженици и симпатизанти за единни действия по отстояване на ценностите на свободния свят, мястото на страната ни в обединена Европа, както и за активни действия за преборване на корупцията и изграждане на истинска правова държава.

Share