21 февруари 2017 | Избори 2017

Емил А. Георгиев: Защо се кандидатирам?

 

Здравейте приятели, както някои от вас може би вече знаят, на тези избори ще бъда кандидат от коалицията между Да, България, Зелените и ДЕОС \ DEOS. Поставен съм на 2-ро място в листата за 24-ти МИР в София. Чувствам известна необходимост в следващите редове да споделя защо се кандидатирам, защо искам да бъда избран и защо смятам, че съм правилният ви избор.

Като гражданин

познавам района, в който съм издигнат, познавам София и, разбира се, България. Познавам живота тук, с добрите и лошите му страни. Познавам средата и хората – работата ми е такава, че всеки ден се срещам с тях и техните проблеми. Като баща на дете отдавна съм готов да инвестирам време и усилия за постигането на България, в която всички ние, заедно с нашите деца, внуци, родители, баби и дядовци, с удоволствие живеем, учим, работим и играем.

Като адвокат

познавам правото и проблемите на гражданите, свързани с качеството на законите, които Народното събрание гласува, а администрацията и съдилищата прилагат. И едните, и другите често го правят зле, а контрата от това е все у хората. Които са все по-обезверени и силно убедени, че справедливост всъщност няма. Заради това и коалицията се явяваме на избори – реалната и дълбочинна реформа в правосъдието ще мерим както с присъди срещу гранд престъпници и корумпета, така и с мерки срещу кражбите на фирми, имотните измами и схемаджийското осъждане на нищо неподозиращи страдалци.

Като кандидат

на възраст от 43 години смятам, че разполагам както с нужния професионален и житейски опит, така и с мотивацията, търпението и силата да се захвана с цялата работа по поставените цели и най-вече с тяхното постигане.

Наясно съм с цената на отговорността, която поемам и подкрепата, която ще ви поискам. Заставам с лицето и името си пред вас. Не обещавам друго, освен че ще държа на думата си и гледайки ви в очите, ще виждам доверието, което заедно градим.

Благодаря, че четохте дотук, обичам ви и повече от всякога разчитам на вас 🙂

Share