9 февруари 2017 | Избори 2017

ДЕОС започва процедура за номинации на свои кандидати за изборите

 

Уважаеми членове и симпатизанти на ПП ДЕОС!

 

Започваме процедура по номинации за наши кандидати за първите ни парламентарни избори на 26 март 2017 г. Както вече знаете, ние от ДЕОС ще се явим заедно със „Зелените“ и движение „Да, България“ в обща коалиция, наречена „Движение Да, България“.

За целта е необходимо да номинираме, изберем и представим за листите с общите ни коалиционните партньори най-достойните според нас кандидати от името на ПП ДЕОС.

Процедурата за това е описана подробно в Устава на ДЕОС, глава V, където изрично е записано „Определяме кандидатите си с участието на гражданите“. Нека всеки от нас да си я припомни и прочете внимателно.

Въз основа на Устава на ДЕОС и решението ни за участие в изборите като част от коалицията „Движение Да, България“, Управителният съвет на ПП ДЕОС на заседанието си от 7 февруари 2017 г. прие следната „Процедура за номиниране и формиране на листи“:

  1. Периодът за номиниране е от 09.02 до 13.02.2017 г.
  2. Номинациите ще бъдат публикувани на сайта www.deos.bg на 14.02.2017 г. Всеки номиниран трябва да представи декларация за непринадлежност към органите на бившата Държавна сигурност или разузнавателните служби на Българската народна армия, която ще бъде проверена.
  3. Гласуването по номинациите ще трае от 14.02 до 15.02.2017 г.
  4. Онлайн гласуването на първичните избори ще се извършва през електронна поща, изпратена до адрес info@deos.bg, или друга форма на гласуване, в която комуникацията стига писмено до членовете на УС, и в която може да се проследи кой е гласуващият, дали е член на ДЕОС с платен членски внос, или е симпатизант, който през последните 6 месеца е направил дарение поне от 20 лева.
  5. Гласуването на Общото събрание (с което по устав се определят кандидатите на ДЕОС) става през фейсбук групата ДЕОС voting Общо събрание (напомняме – тази фейсбук група е затворена, само за членове на ДЕОС и се използва само за гласуване).
  6. Гласуването на Разширения Управителен съвет (РУС) ще се проведе от УС на 16.02. 2017 г.
  7. УС ще преговаря за разпределение на номинираните в листите с участниците в коалицията като приоритизира номинациите съгласно избираемостта така, както са класирани от гласуванията съгласно устава на ДЕОС.“

Призоваваме всеки от вас активно да участва в номинирането и гласуването на кандидатите на ДЕОС за първите ни парламентарни избори. И нека Успехът бъде с тях 😉

 

София, 08.02.2017 г.

Управителен съвет на ДЕОС

Share