30 юни 2014 | Становища

Почтеният финансист

В края на миналата седмица потърсихме вашето мнение кой е човекът, който е в състояние да реши кардинално и без обвързаности натрупаните проблеми в българската банкова и финансова система. Попитахме вас, защото по една или друга причина настоящи и минали експерти и финансисти някак си са се надявали, че проблемите няма да станат явни по време на техния мандат и са управлявали, регулирали и контролирали „на магия и честна дума“.

Наясно сме, че липсата на държава и държавническо поведение в управляващите е основната причина за сътресенията. Отчитаме факта, че всеки най-малък трус или слух е в състояние да зарази бързо системата, най-вече защото недоверието и недомлъвките са трупани с години.

За щастие, гражданската експертиза е жива, доказахте го самите вие. Само за три дни получихме повече от двадесет имена на хора, които вие считате за умни, кадърни, подготвени, опитни и най-вече – почтени. По един или друг начин, но с еднаква мотивация, всеки един от нас направи своята номинация за финансов министър – на служебното или на следващото правителство.

Ето ги и имената, подредени по азбучен ред. Това са петимата, които събраха най-много предложения. Най-добрата новина, е че са повече от петима. Дадохте доверието си на хора, които с години са градили най-големият си актив – своето име, репутация и почтеност.

 1. Бисер Манолов
 2. Владимир Каролев
 3. Георги Ангелов
 4. Георги Ганев
 5. Иван Костов
 6. Калин Христов
 7. Мартин Заимов

Ние от ДЕОС благодарим на всички, които се отзоваха на призива ни и попълниха своите предложения. За пореден път доказваме и на себе си, че самоорганизацията е възможна и че мъдростта на многото е в състояние бързо да доведе до правилното решение.

Допълнена на 03.07.2014 година:

Ето и имената на останалите споменати професионалисти, отново по азбучен ред

 1. Асен Василев
 2. Атанас Кацарчев
 3. Георги Ананиев
 4. Димитър Панайотов
 5. Красен Станчев
 6. Лъчезар Богданов
 7. Любомир Христов
 8. Мартин Димитров
 9. Муравей Радев
 10. Николай Марев
 11. Светла Костадинова
 12. Стоян Александров
 13. Симеон Дянков
Share