11 април 2014 | ДЕОС Работи

На кафе или на избори?

Днес парламентът ще гласува на второ четене извънредните промени на Изборния кодекс. Ще гласува две допълнения, станали възможни след едно пиене на кафе между Лютви Местан и Бойко Борисов.

Предвидено е увеличаване броя на членовете на ЦИК с един и промяна на формата на изборната бюлетина, с която да се улеснят инструкциите към послушните избиратели на партиите да не използват преференциалния вот.

Тези промени, които, ако бъдат приети, ще покажат за пореден път, че ЕДИНСТВЕНОто, което обединява настоящите партии е желанието им да останат във ВЛАСТта.

ДЕОС е дългосрочен проект. Ние знаем, че само заедно можем да постигнем истинска промяна. Затова и решихме да не бързаме с участие в евроизборите през май 2014. Демокрацията и свободата на избора се постигат с гласуване. Всеки глас е важен.

Всеки член на ДЕОС ще гласува на предстоящите избори.

Нека всички български граждани с право на глас отидем до урните. И нека гласуваме с преференция. Да подредим листите на предпочитаната от нас партия, коалиция, или независим кандидат, като сложим най-отпред онези, на които вярваме най-много или смятаме за най-качествени.

В ДЕОС сме за обединение. Ние вярваме, че всяка партия е способна да излъчи добри кандидати. Затова ДЕОС ще съставим „своя“ преференциална листа за евроизборите. След изтичане на крайния срок за регистрация на кандидатите и листите, ние ще подберем и публикуваме своята листа, съдържаща предпочитаните от нашите членове и симпатизанти кандидати за членове на Европейския парламент.

Очаквайте нашата онлайн-анкета след публикуването на листите и участвайте в нея. Така ще знаем кои са достойните кандидати, независимо от това дали и коя партия ги е издигнала.

Очаквайте листата на ДЕОС!
На 25 май гласувайте за избрана от вас партия!
Дайте своето предпочитание за избран от вас кандидат!
Гласувайте! Отново, всичко зависи от нас!

Ние сме ДЕОС.

Share