19 март 2017 | Избори 2017

Кандидатите на ДЕОС: 26 МИР – София област

 

Здравейте, аз съм Павел Борисов Николов от град Ихтиман. Учител съм по български език и литература.

Моите причини да вляза в битката за България от името на ДЕОС са:

Причините са две. Едната е обща, другата е професионална.

Общата е свързана със старата китайска притча за онзи мъдрец, когото учениците му попитали колко време още ще трябва да чакат, за да стане животът им по-добър, а той им отвърнал, че ако само чакат, много дълго време ще трябва да мине. Накратко казано, не трябва да се чака. Трябва, ако си послужим с баналния израз, да се запретнат ръкави и всеки да даде от себе си това, което може, и толкова, колкото може. Лично аз не съм стоял никога отстрани, в групата на чакащите и мърморещите, на скромно общинско равнище през годините не съм пропускал участие в избори и не съм странял от никаква работа – от лепене на плакати и разнасяне на листовки по входове и пощенски кутии до участие в секционни и общински избирателни комисии, преди години даже бях един мандат общински съветник. За тези избори се случи така, че се оказвам в малко по-различно и по-необичайно от досегашното ми положение – но това ще е само един нов начин, за да дам нещо от себе си в, както казваме, битката за една по-добра България. И не е толкова важно за мене дали точно аз ще вляза, или няма да вляза в Народното събрание, важно е да направя всичко по силите ми „Да, България“ да има там колкото се може повече свои представители, за да се води наистина тази битка. С една дума – и на тези поредни избори няма да стоя със скръстени ръце, имам възможност да работя на малко по-високо предизборно равнище, а това не само ме радва, но и ме амбицира повече.

Професионалната причина е, че фанфарно обещаваната реформа в образованието изобщо не се случи. Тепърва ще избухват мините от това, че Законът за предучилищното и училищното образование беше въведен ударно, вместо да се подходи с плавно въвеждане на промените, като се огледат и изгладят всички евентуални грапавини, които могат само да обърнат каруцата и то не един път. От друга страна, учители и директори са се превърнали едва ли не в чиновници, затрупвани с все повече и повече бумащина и тормозени от все по-жестока и по-безогледна бюрократщина. А в същото време по медиите четем и чуваме разни фантастични неща за някакво разкрепостяване на учителите, за някакво право на избор, за някакви глобални самостоятелни решения и подходи. Може, но не е в България. Трето, учебната ни система продължава да бъде отчайващо зубрашка, учебниците (не старите, новите – за първи и пети клас!) продължават да са претъпкани с ненужна никому за живота информация, която не помага с нищо, а само вреди. Резултатите ги знаем – училищата бълват (и ще продължават да бълват!) неграмотници. Но по медиите – отново някакви бълнувания за някаква обнова. Обновата, общо казано, се състои единствено в премахването на няколко урока, в разместването на други няколко и в свалянето на материал от горните класове към по-долните. И нищо повече. Всичко това трябва да бъде решително пресечено! Трудно ще е, много неща има за изтръгване от корен, трябва да се започва някъде и от нулата, но вярвам искрено, че „Да, България“ ще включи в битката за България и никак немаловажната битка за българското образование. Затова съм тук и аз. Да помогна в тази битка.

 

Гласувайте за Павел Николов в 26 МИР – София с номер 16 (коалиция „Движение Да, България!“) и преференция за номер 3!  

 

 

 

Здравейте, аз съм Александър Василев Тодоров. Роден съм през 1979 година в град Варна, но от дете живея в София област – в град Елин Пелин. По образование съм конструктор-моделиер. Отново съм студент, но този път с интереси в икономиката и бизнес администрацията. Работя в обсега на телекомуникациите и информационните технологии. За мен винаги е било интересно развитието и напредъка в бъдещето на човечеството.

https://www.linkedin.com/in/alexander-todorov-85390a61/
Моите причини да вляза в битката за България от името на ДЕОС са:

За да поддържам своето развитие, се интересувам от възобновяеми източници на енергия. Бъдещето за нашата планета. Като човек, който е заинтересован от заобикалящия го свят и случващото се около него, съм взимал участие в телевизионни предавания, свързани с проблемите на обществото ни. Държа изключително много на отговорността и чесността., добротата и справедливостта.

Мотивацията ми да участвам в политическият живот е желанието ми за запазване демократичното развитие на страната. За бързи промени и действия в съдебната система! За запазване и съхранение на европейските ценности, свободата и словото.

Насочени към тези приоритети ще са крачките ни към по-добър живот и развитие. Път към доброто за идните поколения. Затова съм отдаден изцяло на каузите, коите си поставя нашата коалиция!

 

Гласувайте за Александър Тодоров в 26 МИР – София с номер 16 (коалиция „Движение Да, България!“) и преференция за номер 6!

 

 

Здравейте, аз съм Наталия Миткова Цекова, родена съм през 1984 година в с.Лесново, община Елин Пелин. От ромски произход съм. Имам две сестри и прекрасни родители. Завършила съм театралната академия, бакалавър – „Актьорско майсторство”, в момента завършвам магистърска степен – „Публична реч”. Участвала съм в различни благотворителни кампании – за деца, лишени от родителски грижи, за набиране на средства за младеж, който не може да плати издръжката си в учебно заведение в чужбина. Организирала съм празници с децата от ромската махала на с. Лесново. Участвала съм в театрални представления в подкрепа на самотни майки и  дискриминирани хора.

Моята причина, за да вляза в битката за България е проста. България е моето вкъщи. Милея за родината си, уважавам хората, с които общувам и обичам приятелите си. Смело мога да заявя, че съм родолюбец – гордея се и се радвам на успехите ни и страдам, когато страдат хората у нас.

Наскоро бях във Виена, където изиграх мое театрално представление пред българска публика. Усещането беше невероятно – всички тези хора, когато заговорят за Българя, сълзи напират в очите им. Защото, въпреки добрия стандарт на живот и безкрайните възможности, които дава чужбина, България е домът. И всеки иска да се завърне. Та, това е причината – да направим страната ни по-добро място за живеене – за нас, които сме тук и за тези, които искат да се завърнат от чужбина. Вярвам в това, че не е случайно къде се ражда човек и неслучайно сме се родили в България. Нека да постигаме мечтите си у дома.

 

Гласувайте за Наталия Цекова в 26 МИР – София с номер 16 (коалиция „Движение Да, България!“) и преференция за номер 7!

Share