18 март 2017 | Избори 2017

Кандидатите на ДЕОС: 25 МИР – София

Здравейте, аз съм Борил Любомиров Гуринов, на 46 г. от град София. Интерсите ми са: образование, наука и свободен софтуер. Завърших ОТЕА „С.М.Киров“  – София, специалност „Автоматизация на производството“. Икономист съм от УНСС, специалност „Стопанска логистика“. Ретушор и предпечатар с над 20 годишен опит в областта. Работя във водеща българска рекламна агенция. Радетел съм на свободния софтуер и отворените стандарти. Преводач съм на български на софтуер с отворен код за проекти на Red Hat, Fedora, Ubuntu, GRAMPS, OLPC и др.

Моите причини да вляза в битката за България от името на ДЕОС са:

Желанието ми да действам, да определям аз посоката.

Дълги години търсих моето политическо представителство сред партиите в България. Тези, за които гласувах, винаги бяха с някакъв приет от мен компромис, по-голям или по-малък.

Искам България да бъде една подредена страна, в която всеки с труда си да може да съществува достойно според вложените знания и умения. В която нуждаещите се от помощ не трябва да се унижават, за да я получат.

Искам да оставя на моите деца България като страна, в която знаещите и можещите да успяват изключително заради своите усилия, знания и умения, в която шуробаджанащината е неприемлива и подсъдна алтернатива за начин за успех.

Искам България, в която разделението на властите и равенството пред закона не са само на думи.

Искам България, в която администрацията не е бездушна и е в услуга на всички хора.

Искам България, в която думите чест, достойнство, лична отговорност, свобода на личността, неприкосновеност на собствеността, върховенство на закона не са голи думи, а принципи за мнозинството от гражданите.

Искам България, в която различните са приветствани, а не отхвърляни. Където всички сме хора, индивиди, а разделението и дискриминацията по пол, етническа, верска и расова или друга принадлежност е отхвърлено и изучавано в учебниците по история.

Промяната започва от всеки от нас. От приемането и осъзнаването на най-основната ценност – човешкият живот и достойнство са неприкосновенни. И изхождайки от нея, да ползваме най-ценното ни – здравият разум за да работим и да правим необходимото тази ценност да се прилага навсякъде в отношенията ни към и с другите хора. Последното да е в основата на функциониране на държавата.

Каня хората, осъзнаващи и приемащи ценността за неприкосновеността на човешкия живот и достойнство, принципите на индивидуалната свобода и лична отговорност, неприкосновеността на частната собственост, свободна пазарна икономика, върховенството на закона и демокрацията. Каня хората, които желаят държавата да е само инструмент в ръцете на гражданите за осигуряване на спазване на тези ценности и принципи, а не инструмент за лично облагодетелстване.

Каня всички вас да ни подкрепите и да помогнете да претворим своите желания в реалност.

Гласувайте за своето бъдеще, гласувайте за бъдещето на децата си!

 

Гласувайте за Борил Гуринов в 25 МИР – София с номер 16 (коалиция „Движение Да, България!“) и преференция за номер 7!

 

 

Здравейте, аз съм Момчил Иванов ЯкимовРоден съм и живея в София. Завърших строително инженерство в Университет Щутгарт, след завръщането си в България започнах работа в отдел за недвижими имоти на международна финансова институция. В момента съм консултант по Индустрия 4.0 в българска високотехнологична компания.

Традиционно участвам в обществена дейност. Като студент бях касиер на студентската организация IACES в моя университет. Вече няколко години заедно с моите съседи облагородяваме околоблоковото пространство, за да си играят децата ни на чисто и равно. По време на протестите, които избухнаха на 14 юни 2013 г., срещнах хората от ДЕОС и оттогава съм част от тази партия.

Моите причини да вляза в битката за България от името на ДЕОС:

Живях 11 години в чужбина, завърнах се преди 12 години. За това време нашите магазини станаха като европейските, заплатите не са високи, но растат, от масова безработица стигнахме до дефицит на кадри. Все повече българи работят в глобални компании и спазват световните стандарти за качество. На този фон обществената сфера е като паралелен свят, доминиран от лоши практики и зависимости. В ума си често тегля паралели с предишната държава, в която съм живял. Само от нас зависи да ги догоним по-бързо. Други малки нации го постигнаха, сега е наш ред!

 

Гласувайте за Момчил Якимов в 25 МИР – София с номер 16 (коалиция „Движение Да, България!“) и преференция за номер 9!

 

 

Здравейте, аз съм Виктор Лилов от град София. Професионалната ми сфера са културните индустрии, книгоиздаването, музикалния мениджмънт, модерация, личностното развитие, стратегическо планиране. Граждански активист съм в сферата на човешките права и ЛГБТИ активизма. Председател съм на ПП ДЕОС от януари 2017 г. Хобита ми са туризъм, колоездене и фотография.

Моите лични причини да вляза в битката за България от името на ДЕОС:

Бих искал да живеем в страна, в която мечтите на всеки за един по-щастлив живот могат да се сбъдват лесно, да се случват в този живот. Това беше причината да се завърна в България през 1992 г. Вярвах, че ние сме авторите на тази промяна.

Вярвам в това и сега. Хилел Стари казва: „Ако аз не се погрижа за себе си, кой ще го стори за мен? Но ако се грижа само за себе си, какво съм аз? А ако не сега, кога?”

Ако сме убедени в способността ни да променим света за себе си, да го направим по-хубав, защо да не го направим и за тези до нас?

Не се съмнявам, че най-добрият момент да променим себе си и света около нас е сега, в този момент. Вярвам в човешката солидарност, в силата на доброто. Вярвам в това, че за да постигнем позитивна промяна, не трябва да сътрудничим на насилието. Истинските хора  поставят човешкото достойнство над своята национална принадлежност. Нека не забравяме, че сме хора, способни да обичат, а това е съзидателната сила, която променя.

 

Гласувайте за Виктор Лилов в 25 МИР – София с номер 16 (коалиция „Движение Да, България!“) и преференция за номер 16!

 

Share