14 март 2017 | Избори 2017

Кандидатите на ДЕОС: 24 МИР – София

 

Здравейте, аз съм Емил Александров Георгиев от град София.

Завършил съм Националната гимназия за древни езици и култури в София. Дипломирах  право във Виенския университет и специализирах в Queen Mary College, University of London. Работил съм 9 години в юридическия отдел на Siemens AG във Виена. Като адвокат и представител по индустриална собственост работя на пресечната точка между технологиите, маркетинга и правото в собствената си кантора. Преподавател съм към катедра „Творчески индустрии и интелектуална собственост“ в УНСС. Активен застъпник съм за свободен интернет и защита на цифровите права на гражданите. Автор съм на разработки за електронно гласуване и конституционна реформа на съдебната власт. Член-учредител съм на ПП ДЕОС и неин председател до декември 2016-а. Активист за гражданска, обществена и политическа промяна. Баща на едно дете. Скиор. Гражданин.

Моите причини да се кандидатирам от името на ДЕОС:

Като гражданин

познавам района, в който съм издигнат, познавам София и, разбира се, България. Познавам живота тук, с добрите и лошите му страни. Познавам средата и хората – работата ми е такава, че всеки ден се срещам с тях и техните проблеми. Като баща на дете отдавна съм готов да инвестирам време и усилия за постигането на България, в която всички ние, заедно с нашите деца, внуци, родители, баби и дядовци, с удоволствие живеем, учим, работим и играем.

Като адвокат

познавам правото и проблемите на гражданите, свързани с качеството на законите, които Народното събрание гласува, а администрацията и съдилищата прилагат. И едните, и другите често го правят зле, а контрата от това е все у хората. Които са все по-обезверени и силно убедени, че справедливост всъщност няма. Заради това и коалицията се явяваме на избори – реалната и дълбочинна реформа в правосъдието ще мерим както с присъди срещу гранд престъпници и корумпета, така и с мерки срещу кражбите на фирми, имотните измами и схемаджийското осъждане на нищо неподозиращи страдалци.

Като кандидат

на възраст от 43 години смятам, че разполагам както с нужния професионален и житейски опит, така и с мотивацията, търпението и силата да се захвана с цялата работа по поставените цели и най-вече с тяхното постигане.

Наясно съм с цената на отговорността, която поемам и подкрепата, която ще ви поискам. Заставам с лицето и името си пред вас. Не обещавам друго, освен че ще държа на думата си и гледайки ви в очите, ще виждам доверието, което заедно градим.

 

Гласувайте за Емил А. Георгиев в 24 МИР – София с номер 16 (коалиция „Движение Да, България!“) и преференция за номер 2!

 

 

Здравейте, аз съм Катина Пенева Железова, на 46 г., майка на 3 деца. Имам висше икономическо образование. Професионалният ми стаж е 3 години преподавател по английски език в столична гимназия и над 20 години стаж в небанковата финансова сфера. Член съм на неправителствена организация за демократично образование. Един от първите 50 основатели и член на ПП ДЕОС. Интереси ми са образование и наука.

Защо влизам в битката за България от името на ДЕОС?

С уговорката, че цял живот съм била в битката за България – от конкретен личен интерес – искам децата ми да живеят в свободна, толерантна, подкрепяща, съответно справедлива и чиста държава, чийто граждани са тези, които имат думата. Не мафията.

Искам и никога да не чуя въпроса: „А ти какво направи, за да подобриш средата, в която живеем?“.

 

Гласувайте за Катина Пенева в 24 МИР – София с номер 16 (коалиция „Движение Да, България!“) и преференция за номер 13!

 

 

Здравейте, аз съм Елена Симеонова Николова – Хаджигенова от град София. Омъжена, с три деца. Професионалната ми сфера са бразованието и телекомуникациите.

https://www.linkedin.com/in/elena-nikolova-hadzhigenova-4286582/

Моята любов и моята кауза са децата, те са мотивацията ми винаги и за всичко. И като говорим за деца, имам предвид всички деца, не само моите. Извън това най-много време посвещавам на спорта, без който не мога, и на изкуството. Обожавам книгите и всяка минута, която успявам да открадна, за да прекарам с тях. Обичам театъра и хубавата музика. Срещите с приятели ме зареждат и ми дават сили винаги.

Имам активни граждански позиции и се опитвам да съм в крак с всичко актуално, особено в областта на образованието, спорта и околната среда. Водя блог и съм администратор на няколко групи във Фейсбук, основно насочени към проблемите и начините за справяне с неразбориите в образованието.

Инициатор съм на много благотворителни инициативи и в момента се опитвам с помощта на приятели да разработим платформа, в която постоянно да има възможност творци да даряват свои произведения за благотворителни каузи, както и да прокламираме идеята и да набираме хора, желаещи да участват в събития, свързани с тези инициативи.

Моите причини да вляза в битката за България от името на ДЕОС са:

Мечтая България да стане държавата, с която да се гордеем всички и в която да живеем щастливи и в сговор! Включвам се в битката с ясна кауза – борбата за пълна и кардинална реформа в сферата на образованието и науката!

Искам с ваша помощ да възродим българското образование и наука, да възпитаваме децата си в любов към книгите, и в родолюбие и да ги отгледаме здрави и обичани тук, в България! Да им дадем бъдеще, тук в България! Искам да запазим великолепната си природа и да се гордеем с нея! Вярвам, че само ако осъзнаем, че силата ни е в това да бъдем граждани и да отстояваме правата си, е възможно да бъдем свободни!

Битката предстои и вие ще трябва да вземете своето решение на чия страна да застанете. Най-важната част от нея ще е да се проведе цялостна и безкомпромисна правосъдна реформа, да се възстанови върховенството на закона и да се изкорени завинаги корупционната машина на времето, в която партии и личности се сменят в управляваща върхушка, но управлението остава винаги в едни и същи ръце!

Няма кой друг да промени това, ако не го направим ние! Заедно! Тук и сега! Възможно е само, ако го поискаме заедно и го направим ЗАЕДНО!

За нашата България!

Приех номинацията за народен представител и заставам пред вас като кандидат от квотата на ПП ДЕОС в „Коалицията Да, България“, защото вярвам, че не само аз, но и всички хора в листите на коалицията можем да дадем още много и на вас, и на България! Можем да променим статуквото и можем да счупим оковите!

Подкрепете ни!

 

Гласувайте за Елена Хаджигенова в 24 МИР – София с номер 16 (коалиция „Движение Да, България!“) и преференция за номер 14!

 

Share