За ДЕОС

12821393_1309360589091081_938251426654415129_n

ДЕОС е обединение на онези загрижени, решителни и активни граждани, които повече не искаме да стоим безучастно и гледаме настрани, а да поемем съдбите и животите си в своите собствени ръце. Срещнахме се на летните протести през 2013 г., но бързо разбрахме, че само уличните шествия и натиск не са достатъчни.

Само с тях не може да се постигне системна промяна. Не можеш, образно казано, да разплискаш басейна, ако не влезеш в него.

Само участието във властта и използването на механизмите, които тя предоставя, може наистина да доведе до събарянето на модела „КОЙ“. Последното минава през изграждането на действителна правова държава с власт на закона, а не на причудливи плетеници от корпоративни и политически интереси. Ето
това е изводът на учредителите на ДЕОС, всички до един активисти от протестите от юни 2013 до юли 2014 г. Заради този извод през март 2014-та година учредихме ДЕОС.

Защото ДЕОС е антикорупционната партия на България. Много политически сили споменават корупцията. Граждански организации твърдят, че се борят с всякакви средства срещу нея. Но ДЕОС е единствената партия, която поставя борбата с корупцията, преодоляването на корупцията, постигането на прозрачност и законност в изразходването на пари в държавата – на нашите пари – в самата сърцевина на политическото си кредо. Ние ще приложим всички анткорупционни предложения, които гражданското общество изработи през 2013-2014 г.

Защото ДЕОС е либералният проект на България. Не сме нито леви, нито десни, а защитници на свободата. Да, ние сме истинската либерална партия у нас. Това значи, че за нас правата на човека не са словесна панделка, украсяваща речите на демагози, а единственият ориентир и висша цел на всяко наше политическо действие.

И на последно място, но не по значение, защото ДЕОС е най-прозрачната партия у нас. ДЕОС е партия, чиито финанси и управление са наистина като на длан. Освен това, ние сме партия с ясно разпределени права и задължения, в която не виреят службогонци. Защото нашите хора имат добри професии и добри доходи и не се нуждаят от политика, за да пълнят джобовете си. Политиката ние я разбираме като безкористно усилие за слагане на ред в общия ни дом.

Ето, затова те призоваваме да дойдеш в ДЕОС.

Share