21 май 2014 | Становища

Експериментът „Моят Евро-депутат“ – резултати

Преди време стартирахме експеримент кои биха били най-подходящите евро-депутати измежду обявените от партии, коалиции и независими. Електронната форма за „гласуване“ беше попълнена от 233 души, които „определиха“ пет партии и коалиции за влизане в Брюксел/Страсбург. Сборът от процентите надхвърля 100, защото отзовалите се са посочвали повече от един кандидат. Това беше позволено от формата за гласуване.

Моят евро-депутат / Резултати по партии

Моят евро-депутат / Резултати по партии

С така получените сурови данни най-напред приравнихме резултатите към 100%, което показа следното разпределение на мандати по партии:

На тази база създадохме цветната листа от 17 евро-депутати, която подложихме на второ гласуване, този път в затворения кръг на членовете и активните симпатизанти на ДЕОС. Второто гласуване имаше за цел да открои тези личности, които в най-пълна степен отразяват нашите ценности.

Ето го и резултатът – четиримата най-достойни според нас.

мускетарите

мускетарите

Това е препоръката на ДЕОС – изберете един от четиримата и гласувайте. Без значение дали ще се съобразите с нашата препоръка – гласувайте! Само чрез гласуване и активно гражданско участие ще си върнем държавата. Защото утре е днес.

 

Share