13 март 2014 | Становища

Евро-изборите са важни. За всеки един.

Европейският съюз е най-добрият пример за обединена около общи ценности общност от държави, създадена с ясната цел да гарантира мира, сигурността и просперитета на своите членове.

България се присъедини към голямото европейско семейство на 1-ви януари 2007 г. и вече цели 7 години е част от него.

От тогава, като граждани на Евросъюза на два пъти имахме възможност да гласуваме на избори за Европейски парламент – на 20 май 2007 г. и на 7 юни 2009 г.

Тази година изборите за Европейски парламент ще се проведат на 25 май, като право на участие в тях у нас имат националните кандидатски листи на партии и коалиции от партии, както и онези на независимите кандидати.

От тях, ние гласоподавателите, които към изборния ден сме навършили 18 години, ще можем да излъчим 17 български представители.

Наближаващите евроизбори са важни по две причини:

За съжаление, както ние смятаме, не задължително в положителна насока.

В тази връзка от ДЕОС започваме серия публикации, в които ще ви обясним състава, структурата и значението на Европейския съюз и неговите институции като цяло, и на Европарламента в частност.

Вярваме, че тази информация е важна за всички избиратели, както и че тя ще ви помогне във вземането на решение дали да идете да гласувате, и ако да – за кой от всички кандидати.

Следете ни тук, както и във Facebook, Twitter и YouTube.

Автор – Емил. А. Георгиев

Share