10 октомври 2014 | Становища

ДЕОС вече е регистрирана партия

С решение на Софийски градски съд от 26/09/2014 година ДЕОС вече има регистрация по Закона за политическите партии.

Най-напред благодарности на всички онези, които допринесоха с труда и усилията си това да стане факт. На всички и всеки, който повярва на идеята за нов тип политика и помогна на първата партия родена от Протеста. На всички и всеки, който не загуби вяра в собствените си сили и намери съмишленици, с които да умножи решимостта си.

Пътят за нас в ДЕОС беше ясен още на 09 март когато събрахме Инициативен комитет за учредяването. Ние създаваме истинския либерален проект на България с ясната цел да прекратим „управлението чрез сделки“ и да въведем „управлението чрез закони“.

Не променихме целите си и на Учредителното събрание на 31 май, когато ясно декларирахме, че ще се стремим към участие във всички нива на законодателната, изпълнителната и местната власт за да насърчаваме активното гражданско участие и разширяваме действието на пряката демокрация в обществените отношения

Сега, след регистрирането, ще можем още по-пълноценно да работим върху трите най-важни области, където промените са не просто наложителни, а умишлено забавяни с години. Властта за нас не е цел, тя е инструмент, с който да създаваме България такава, каквато няма да ни е срам да завещаем на децата си.

Защото утре е днес!

Пълният текст на съдебното решение (със заличени лични данни) можете да видите от този линк

Share