22 март 2017 | Избори 2017

Дензъл Ребеловски: Не гласувайте за мен!

 

Данаил Недялков, по-известен сред литературната общност като Дензъл Ребеловски, е кандидат на ДЕОС от коалицията „Движение Да, България!“ във 2 МИР – Бургас и 31 МИР – Ямбол. Ето какво написа той днес на фейсбук страницата си:

Здравейте, скъпи приятели!

За мен предизборната кампания завърши още преди да е започнала. Нямах възможността да се срещам с хора, защото работя и съм лоялен към хората, които осигуряват прехраната на моето семейство. Бях застигнат и от лична трагедия, която съвсем ме изкара от коловоза на борбата за народно доверие.

Искам да благодаря на „ДЕОС“ и „Да, България!“, че ми гласуваха доверие и да им се извиня, че не успях да се включа по-успешно в капмпанията.

Като финал искам да ви споделя текст, който възнамерявах да превърна във видео, но и това няма да се случи.

….

Здравейте, скъпи сънародници!

Отново дойде време за избори. Избираме народни представители.

НАРОДНИ!

Хора, които ще определят бъдещето ни и бъдещето на децата ни. Хора, от които ще зависи това дали ще бъдем щастливи, или ще продължаваме да бъдем нещастни, всеки по свой собствен начин, затворен в своя собствен свят.

Само от нас и единствено от нас зависи дали ще упражним правото си на избор или ще оставим отново друг да определя нашата съдба.

Знам, че също като мен сте уморени от безсмислени избори. Може би аз също нямаше да вярвам, че ето, видите ли, този е най-честният човек и трябва да гласувам за него.

Но колко години бяхме лъгани. Струва ми се, че свикнахме да бъдем лъгани. Да, народът ни свикна да бъде лъган и само по този начин се чувства щастлив. Но, честно казано, аз не искам за мен да гласуват хора, които обичат да бъдат лъгани. Аз искам за мен да гласуват хора, които са се усъмнили в истината на моите думи, но въпреки това са отишли до урните и са направили своя избор.

Продавачите на илюзии отново изкараха на щанда на лафката за измами големите торби с лъжи и ви продават илюзии. А вие жадно, жадно ги поглъщате, облизвате си пръстите и доволни заспивате. Доволни, че някой ви е излъгал и ви е обещал нещо, което няма да изпълни.

Защо аз самият се включих в тези избори? Защото, откакто мога да гласувам, все си казвам, че няма за кого да гласувам. И всеки ми казваше: „Е, добре де, кандидатирай се ти!“ Е, приятели, кандидатирах се. Уж търсихме новите лица, а сега постоянно слушам: „Кои са тези, никой не ги познава“. Е, нали искахме нови лица? Ето! Разпознаваемостта на хора, които постоянно висят по телевизиите и говорят глупости гаранция за качество на управление ли е?

Единствено „ДЕОС“ и „Да, България!“ дадоха шанс на обикновени хора като мен да бъдат в листите, за да може Народът най-накрая да има реален избор, да гласува за едни обикновени и честни хора. В началото си мислех, че ще дам шанс да има поне един обикновен човек като мен, но всъщност се оказа, че Движение „Да, България!“ даде шанс на много обикновени хора, а не на партийни дейци и номенклатурчици, които само драпат за власт и пари и въобще, ама въобще не им пука за Народа. На нашите хубави, народни представители. Докога, народе, докога? Докога ще бъдеш лъган, краден и поругаван? Бъди свободен. Имай право на избор.

За разлика от всички останали, аз няма да ви моля да гласувате за мен. Аз ще ви помоля да не гласувате за мен.

Не гласувайте за мен, ако харесвате статуквото, в което живеете!
Не гласувайте за мен, ако искате отново да бъдете лъгани!
Не гласувайте за мен, ако отново искате да бъдете крадени!
Не гласувайте за мен, ако искате нашите баби и дядовци да продължават да умират в мизерия!
Не гласувайте за мен, ако искате майките ни и бащите ни да последват тяхната съдба!
Не гласувайте за мен, ако искате децата ни да не живеят в България!
Не гласувайте за мен, ако искате болните и онеправданите да продължават да се борят сами с живота без никаква подкрепа от държавата!
Не гласувайте за мен, ако искате децата ни да продължават да бъдат необразовани!
Не гласувайте за мен, ако искате да продължават да се подиграват с вас!
Не гласувайте за мен, но помнете, че някой ден просто няма да имате право на избор.

Всеки може да ви даде празни обещания и фалшиви надежди.

Всеки може да ви излъже, да ви обещае по-високи заплати, по-високи пенсии, по-добра здравна и образователна система, инфраструктура. Всеки може да ви излъже.

Аз не мога да ви обещая тези неща. Аз мога да ви обещая, че дори и да вляза в този прокълнат български парламент, ще бъда един от вас и ще задавам вашите въпроси. Всеки ден, всеки Божи ден вашият глас ще стига до Народното събрание. А дали там някой ще му обърне внимание, това, скъпи сънародници, зависи единствено от вас.

 

Share