14 март 2017 | последно

А ти какво ще направиш за ДЕОС?

 

Здравей!

Благодарим ти, че си член или симпатизант на ДЕОС! Това означава, че също като нас смяташ, че България има нужда от истинска либерална партия, която да представлява теб – да изразява твоите ценности и твоите интереси.

Знаем, че ти се иска ДЕОС да има по-голямо влияние в политическия живот на България. Ние искаме същото. Но три години след учредяването си вече разбираме, че ентусиазъм само не е достатъчен. Трябват и средства.

Замисляш ли се с колко пари разполагат големите партии, дори без да имаме предвид скритите им каси? На последните парламентарни избори през 2014 г. например за ГЕРБ са гласували над един милион души. За всеки глас се полага по 11 лева държавна субсидия. Смятай сам. И това е, без да броим субсидиите от други избори, парите от членски внос, от наеми, дарения и т.н.

Ние от ДЕОС сме прозрачни. Ако искаш да видиш колко пари имаме, можеш да погледнеш отчетите, които публикуваме всеки месец. В двете ни банкови сметки обикновено има пари колкото за по една софийска заплата. Щастливи сме, ако го докараме до заплата на програмист…

Защо е така? Като либерална партия, ние не искаме да прилагаме принуда и разчитаме на личната инициатива на хората. Членският ни внос е минимум 20 лева на година, но всъщност много от членове ни не плащат дори него. Имаме няколко редовни дарители, които могат да отделят известни суми почти всеки месец. Понякога идва и по някое дребно дарение. И това е.

Независимо дали ни харесва, или не, политиката е пазар. И ДЕОС не може да бъда конкурентен на този пазар. Знаем, че това те разочарова – искаш да те представляваме по един или друг начин, а ние често не успяваме. Вече знаеш защо.

Сега сме в предизборна кампания и получихме прекрасния шанс да се включим в политическата надпревара – в коалиция с „Да, България“ и „Зелените“. Шанс, който може и да проиграем, защото… нямаме достатъчно средства.

В ДЕОС искаме да можем да си позволим елементарни неща, които ще ни помогнат да се превърнем в истински работеща и успешна партия.

Искаме да можем да стигнем до хората. Не само във фейсбук, а и лице в лице, както и чрез медиите. Днес дори медии, които ни симпатизират, публикуват прессъобщения на големите партии. Защото те могат да си платят, а ние – не. По места хората, които биха ни станали симпатизанти, ако знаеха малко повече за нас, също виждат големите партии, партиите на хора с пари и коалиции, платени от местни мафиоти.

В ДЕОС искаме да имаме структури по места в поне още няколко града. Не искаме да сме само софийска партия, знаем, че и в страната има нужда от нас. За това трябват средства.

В ДЕОС искаме да имаме постоянен офис. Важно е да има къде да ни намерят хората, за да не мислят, че съществуваме само в интернет.

В ДЕОС имаме нужда от рекламни материали, от дребни неща, които обаче много помагат, за да се наложим като име и образ.

За всички тези неща и за много други, от които една истинска партия има нужда, призоваваме за твоята подкрепа.

Колко средства можеш да отделиш, за да подкрепиш ДЕОС – единствената реално либерална партия в България? Колко средства можеш да отделяш всеки месец, за да имаме възможност да те представляваме?

Ето информация как можеш да помогнеш ДЕОС  днес, когато участваме в кампания парламентарни избори на 26 март 2017.

Благодарим, че ще го направиш!

Share